lunes, 1 de abril de 2013

El model del vi i el cava, qualitat i personalitat per a Masquefa.

A l'entrada anterior vam veure a quin model de poble ens han abocat els diferents equips de govern fins ara. Un model de creixement desmesurat, que ens ha deixat una vila sense personalitat i sense vida, propi d'un suburbi.

El model que considero que li convidria a Masquefa, en el fons és aquell que sempre ha tingut i que, en els darrers anys, han desviat i quasi destrossat: el d'una Vila arrelada al món de la vinya, del vi i del cava.

Masquefa és, des de fa més de 200 anys, un municipi dedicat al cultiu de la vinya. De fet, fins a principis del S.XX era el municipi amb més territori dedicat a aquest cultiu de tota la comarca de l'Anoia.

Però no són només arguments històrics, els què vull utilitzar, sinó molt més pràctics: El món del vi i del cava està totalment en alça. Actualment, totes les activitats relacionades amb la vinya tenen un potencial turístic gegant. Masquefa podria treure grans beneficis amb el turisme enològic, i la prova la tenim en el Can Bonastre Wine Resort, que tots coneixem: es tracta d'un dels centres de turisme enològic més importants de tot l'Estat, i que atreu turisme de qualitat i adinerat.

Desgraciadament, aquests darrers anys hem vist com han tancat multitud de caves, la Festa del Raïm perd força i no es promou des de l'Ajuntament, s'està destruit conreu de vinya substituint-lo pel blat, etc. Podent treballar el món de la vinya mitjançant fires (semblants al Mercat Medieval), rutes i senders, contactes amb empreses, sector turístic, etc., l'Ajuntament opta per passar de tot.

La realitat és que no s'està fent cap esforç per potenciar el sector de la vinya, ni per impulsar la nostra personalitat en aquest sentit. Aquest no és el camí per tenir un municipi atractiu, sinó per fer de Masquefa un poble que no valgui res de res.

El model que ha de seguir Masquefa, per tal de tenir una vila molt més viva i amb personalitat, és tan simple com retrobar els nostres origens i apostar per ells, enlloc de voler convertir-nos en un conjunt de cases i edificis sense cap qualitat ni atractiu. No fer-ho denota una gran manca de vista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario